Home In de kijker 10 straffe tips om te besparen bij Telenet

10 straffe tips om te besparen bij Telenet

170951
0

De prijsverhoging van Telenet ging in op 25 januari maar je maakt ze zo ongedaan!
Hieronder vind je een aantal tips om te besparen op de veel te dure Telenet facturen.
Zet mee druk op de prijzen en voer deze stappen zoveel mogelijk uit.
Deel vooral ook de besparingstips met zoveel mogelijk anderen.

TIP: Vraag zoveel mogelijk schriftelijk bevestiging van wat je afspreekt.
Als men een korting of compensatie belooft, vraag zeker bevestiging per e-mail zodat je de garantie hebt dat niets fout loopt waardoor je toch blijft betalen. Deel graag ook ervaringen over kortingen die worden aangeboden via
info@iklaatmenietpluimen.be

  1. Bekijk of je het meest geschikte pakket hebt

Heel wat mensen die nu Whoppa of een ander pakket hebben, betalen te veel voor wat ze gebruiken en/of nodig hebben. Door over te stappen van Whoppa naar Whop bespaar je 120€ per jaar. Sommigen hebben zelfs voldoende met basic internet.

Gebruik je internet enkel om wat te surfen, Facebook, YouTube, e-mail en slechts uitzonderlijk om eens muziek of films te downloaden? Bekijk dan of basic internet een oplossing biedt. Dit pakket wordt zelden spontaan voorgesteld, men probeert uiteraard zoveel mogelijk Whoppa’s te verkopen.

  1. Controleer of je geen te duur oud pakket hebt

Bij deze tip zeker goed kijken naar verborgen kosten en alle parameters vergelijken.
Sommige mensen met een oud pakket (bv Expressnet) zijn vaak beduidend goedkoper af voor dezelfde kwaliteit met een bestaand pakket. Met wat geluk zit hier een mooie besparing

  1. Vervang Prime/Rex/Rio/Play/PlayMore etc door Netflix

Probeer het eens een maand. Het kost aanzienlijk minder en zeker op korte termijn zal je er veel in vinden. Zo kan je een Netflix makkelijk met 2 tot zelfs 3 delen en kost het elk pakweg een 5€ per maand. Ongeacht je locaties, met een abonnement van zo’n 12€ kan je op 4 schermen tegelijk kijken. Je spaart zo op een jaarbasis al snel honderden euro’s uit.

Netflix met 2 gedeeld tov Play More/Prime/Rex&Rio (equivalent van 25€) levert een besparing op jaarbasis van dik 225€. Je kan overwegen om er Stievie bij te nemen, voor 10€ kijk je 7 dagen terug naar een beperkt aantal Vlaamse zenders. Zelfs dan bespaar je nog meer dan 100€ en heb je enorme keuze. Let wel op: Als je op een laag pakket zit, kan je best de kwaliteit instellingen in de gaten houden voor de beperkingen op bandbreedte. Zeker bij de kleine pakketten.

  1. Zet dure opties en/of extra abonnementen stop

Heel wat mensen huren extra diensten die nauwelijks worden gebruikt en zo weinig meerwaarde bieden. Of zaken die veel goedkoper kunnen op een andere manier. Bijvoorbeeld webruimte en extra e-mail adressen zijn erg duur tov alternatieven.

Hou ook de diensten die jaarlijks van naam veranderen met oude films, beperkt aanbod, enz. goed in de gaten. Voor de meeste dure opties en extra’s zijn er wel alternatieven te vinden. Bv Play kan je vervangen door Stievie, Play More / Rex&Rio door Netflix, een extra @telenet.be adres door een gratis @gmail.com adres enz.

  1. Zeg je abonnement op en neem een nieuw op ander gezinslid

Door het huidige contract stop te zetten en opnieuw aan te sluiten op naam van een ander gezinslid kan je genieten van de ‘gekende extra’s voor nieuwe klanten’. Opgepast, op die manier verbind je je wel voor een langere periode. Als je overweegt om over te stappen op korte termijn is dit dus niet aanbevolen. Als je van plan bent om hoe dan ook bij Telenet te blijven natuurlijk wel. (vraag wel duidelijk op voorhand naar de verborgen kosten)

  1. Meer kost soms minder bij Telenet

Soms wordt je pakket goedkoper door een extra product te huren zoals vaste telefonie. Het klinkt niet logisch maar de prijs van een pakket met 3 producten is vaak goedkoper dan 2 producten individueel. Ook hier te bekijken wat het precies inhoudt en schriftelijke bevestiging vragen van je afspraken.

  1. Blijf je pakketten controleren

Vraag de klantendienst wat het voordeligste pakket is voor jouw situatie op dit moment. Het is niet omdat je 2 jaar geleden de voordeligste optie koos, dat dit pakket vandaag nog steeds het goedkoopst is.

  1. Hou je facturen in de gaten

Volg je facturen goed op zodat je vooral ivm de verbruikskosten. Als je ziet dat bepaalde kosten elke maand hoog oplopen kan je bekijken welke alternatieven zijn om op dat deel te besparen.

  1. Leg je facturen eens voor aan iemand met kennis

Ken je zelf niet veel af van internet en al die technische snufjes? Is het belangrijk dat het gewoon goed werkt en bestaat de kans dat je teveel betaalt? Leg dan zeker eens je maandelijks factuurbedrag voor aan iemand die er iets van kent. Heb je ouderen in je omgeving die misschien tientallen euro’s teveel betalen? Kijk ook eens hun pakket na.

  1. Verzilver kortingen

Er zijn een pak verschillende kortingen te krijgen bij Telenet, bereid je goed voor.
Bv Groepskortingen, sociaal tarief, ledenvoordeel gezinsbond, bijdrage werkgever, … Getuigenissen en tips voor andere Telenet kortingen vind je hier.

Om van kortingen voor nieuwe klanten te genieten heb je verschillende mogelijkheden. Je kan je huidige contract opzeggen en een nieuw contract afsluiten met een ander gezinslid. Je kan ook tijdelijk veranderen naar een andere aanbieder zodat je over enige tijd als nieuwe Telenet-klant van de ‘straffe stunts voor nieuwe klanten’ kan genieten.

Door de prijsverhoging kan je kosteloos diensten aanpassen of stopzetten.
Als men toch kosten aanrekent wijs op de prijsverhoging als oorzaak.
Betaal niet zomaar extra kosten en informeer je goed bij twijfel!
Bel 0800 66 350 of regel je besparing via mijntelenet.be.

Welke besparingstips voerde je uit? Weet je nog andere tips?