Home Groepsofferte Alexander De Croo: ‘Groepsaankopen telecomdiensten kunnen wel degelijk’

Alexander De Croo: ‘Groepsaankopen telecomdiensten kunnen wel degelijk’

2641
0

Als reactie op de open brief aan Alexander De Croo kregen we dit antwoord:

Vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo zegt dat groepsaankopen voor telecomdiensten wél degelijk kunnen. Naar aanleiding van recente prijsverhogingen heeft een groep van 12.000 klanten zich verenigt om in groep telecomdiensten aan te kopen. Hiermee willen ze lagere prijzen afdwingen.

Alexander De Croo: “Groepsaankopen kunnen ook voor telecomdiensten. De Belgische en Europese wetgever stellen trouwens expliciet dat gebruikers maximaal voordeel moeten kunnen halen wat betreft keuze, prijs en kwaliteit. De overheid kan natuurlijk geen enkele operator dwingen om een groepsofferte aan te bieden, al lijkt het mij vanuit commercieel oogpunt een vreemde beslissing om dat niet te doen.”

Meer concurrentie, lagere prijzen
“Als we willen dat alle consumenten kunnen genieten van de scherpste prijzen moeten we vooral meer concurrentie op de telecommarkt krijgen. Daarom werk ik aan een voorstel om overstappen van telecomoperator makkelijker te maken, ook voor klanten met een bundelabonnement waarin zowel internet, tv en/of (mobiele) telefonie zit. Voor hen is overstappen naar een andere operator vaak nog te omslachtig. We hebben gezien dat in de energie- en op de telefoniemarkt het vergemakkelijken van de overstap geleid heeft tot een hoger klantenverloop, meer concurrentie en lagere prijzen. Dit moeten we doortrekken naar de telecommarkt.”

“Ook meer keuze op de bundelmarkt zal de concurrentie aanscherpen. De telecomregulator BIPT bekijkt hoe de openstelling van de netwerken voor alternatieve spelers verder kan verbeterd worden. Ook op dat vlak verwacht ik de volgende maanden vooruitgang die voor meer spelers op de markt zal zorgen. Meer keuzevrijheid zal leiden tot meer concurrentie en lagere prijzen.”

 

Als antwoord op deze open brief:

Geachte heer De Croo,
Beste minister,

Enkele dagen geleden zijn we met veel ontgoochelde Telenet-klanten een petitie gestart via www.iklaatmenietpluimen.be tegen de herhaaldelijke prijsverhogingen die Telenet de laatste tijd doorvoert.

Abonnementskosten gaan opnieuw 5% de lucht in na de reeds recent verhoogde prijzen. Films huren wordt maar liefst 20% duurder en ook andere ‘verbruikskosten’ worden slinks verhoogd.

Intussen werd onze oproep door tienduizenden misnoegde Telenet-klanten onderschreven, 40.219 om precies te zijn.

Vandaag reageert Telenet in Het Laatste Nieuws opnieuw laconiek en minachtend op onze steeds talrijkere oproep. Telenet kondigt aan bij haar prijsverhoging te blijven en Belgacom zou volgens hetzelfde artikel zelfs niet ‘mogen’ deelnemen aan een groepsofferte. Wie beslist dat?

Als bevoegde minister willen wij u vriendelijk, doch met aandrang, verzoeken om een standpunt in te nemen omtrent deze systematische prijsverhogingen.

U vraagt van ons allen grote inspanningen, die voor velen al zwaar vallen. Maar vindt u het normaal dat een bedrijf als Telenet dat haar monopolie op de kabel systematisch blijft blokkeren, miljarden euro’s winst maakt, nauwelijks belastingen betaalt, en gigantische winsten uitkeert aan haar (voornamelijk Amerikaanse) aandeelhouders, de klanten prijsverhogingen blijft door de strot duwen?

We kunnen ons niet van de mening ontdoen dat de reactie van velen op ons initiatief ‘een grond van waarheid’ heeft en hier ook politieke belangen spelen. Vandaar ook onze concrete vraag naar u toe: Bent u bereid om het samen met ons allen, op te nemen voor het belang van de mensen die u wordt geacht te vertegenwoordigen in het parlement?

We kijken met tienduizenden uit naar uw reactie en tekenen beleefd.

Hoogachtend,
Duizenden Vlamingen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here