Home Meer betalen Alexander De Croo wil goedkopere telecombundels

Alexander De Croo wil goedkopere telecombundels

3196
0

Klanten van telecombedrijven die een bundel of pakket hebben, moeten makkelijker kunnen overstappen naar een concurrent. Dat moet ook de prijzen doen dalen, zegt vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo. Nu zijn die te hoog vergeleken met het buitenland.

Acht op tien telecomklanten hebben vandaag een bundelabonnement, internet, tv en telefonie samen in een pakket. Dat komt de klant goedkoper uit dan de diensten afzonderlijk aan te kopen. En dat prijsvoordeel kan behoorlijk oplopen: van 13 tot 44 euro per maand, naargelang de operator.

Overstappen te complex
Uit het Jaarlijks Prijzenonderzoek van telecomregulator BIPT blijkt dat de prijzen voor bundels echter hoger liggen dan in de buurlanden. Zowel in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland als in Frankrijk kost de goedkoopste bundel met drie producten (internet, digitale tv, telefonie) minder dan in ons land.

Ook het klantenverloop ligt bij bundels veel lager dan bij klanten die slechts één dienst hebben. “Het verloop tussen de verschillende spelers is heel laag, onder meer door de complexe administratie om van operator te veranderen”, zegt minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo op basis van een recente bevraging van de onafhankelijke regulator BIPT.

Lagere prijzen
Dankzij de nieuwe telecomwet die in 2012 in werking trad, is het vandaag al gemakkelijker om over te stappen van telefonieoperator. De nieuwe operator neemt de hele overstap op zich qua administratie. Dat heeft voor een hoger klantenverloop, meer marktdynamiek en scherpere prijzen gezorgd op de telefoniemarkt. Alexander De Croo wil dat de nieuwe telecomoperator nu ook op vraag van bundelklanten alle administratie afhandelt en voor een vlotte overgang zorgt.

Op die manier wordt de overlast voor de klant tot een minimum beperkt en zullen klanten sneller de overstap overwegen. Dit zou moeten zorgen voor meer beweging in de telecommarkt en de concurrentie tussen de verschillende spelers moeten aanscherpen. Finaal moet dat de prijzen drukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here