Home Digicorder 100.000 Telenet-decoders worden vanaf september onbruikbaar

100.000 Telenet-decoders worden vanaf september onbruikbaar

13190
0

100.000 Telenet-decoders worden vanaf september onbruikbaar. Klanten die een exemplaar kochten reageren ontgoocheld. Toch blijft het financieel interessanter een decoder te kopen dan te huren.

Telenet heeft ruim 100.000 klanten een brief gestuurd. Daarin waarschuwt de operator dat de bewuste klanten een oude digibox of digicorder (een digibox met opnamefunctie) gebruiken. Die decoders werden van 2005 tot 2009 gekocht door de tv-kijkers, maar zijn niet geschikt voor televisie in HD en worden vanaf september niet meer ondersteund door Telenet. Die klanten kunnen daardoor geen tv meer kijken. Volgens het bedrijf liggen technologische redenen aan de basis. Klanten wordt aangeraden een HD-decoder aan te schaffen. Een HD-digibox is er vanaf 79 euro, voor een HD-digicorder moet je 199 euro neertellen.

telenet-digicorder-kopen-huren

Test-Aankoop is woedend. ‘Er is geen enkele technische reden die kan verantwoorden waarom die upgrade zo snel moet gebeuren’, zegt woordvoerder Jan Moers. ‘Het Brusselse Numéricable ondersteunt de oude technologie nog een aantal jaar.’ Als Telenet toch doorzet, moet het de kosten voor de vernieuwing van de toestellen zelf dragen.’ De consumentenorganisatie plaatst een open brief op zijn website. Het hoopt op een stevige achterban om via gesprekken Telenet op andere ideeën te brengen.
De hele zaak opent de discussie of je als Telenet-klant nu beter een decoder huurt of koopt. Want beide kunnen, hoewel Telenet vooral de huur-formule promoot. ‘Dat doen we, want als er iets fout gaat, kan je je toestel kosteloos omruilen voor een gelijkaardig toestel.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here