Home Informatie De waarheid over de Telenet-kortingen

De waarheid over de Telenet-kortingen

59667
0

Honderden mensen lieten al weten dat ze een fikse korting kregen van Telenet. Dit wel degelijk na hun beklag te doen op sociale media of door te bellen naar de klantendienst over de prijsverhoging of door ermee te dreigen om op te stappen. Meer dan 20% van de bevraagde leden geeft aan al een korting te hebben gekregen. (zie onderaan deze pagina)

Deel getuigenissen en help zo vele anderen!

Een greep uit enkele getuigenissen

Om privacy redenen publiceren we getuigenissen die we ontvangen zonder naam.
Hieronder kan je ook zelf je ervaringen blijven doorsturen.
We vermelden nergens je naam of andere gegevens!

– Ik heb recentelijk geen korting ontvangen, maar heb wel back-end gewerkt bij Telenet en de kortingen zelf goedgekeurd. Klagen werkt wel degelijk, want ze hebben er zelfs een dienst Retention voor opgericht!!

– Klachtmail op site telenet, waarna ik opgebeld werd om naar mijn probleem te luisteren.
De operator zei dat korting geven niet tot het beleid hoort, dat dit enkel bij problemen zo is, maar dat hij zou liegen als hij zou zeggen dat het toch niet gebeurt dat er zomaar kortingen gegeven zouden worden.

– Juist gebeld als trouwe klant sinds 1989 en door deze getuigenissen.
Ik krijg 1 jaar gratis (aan de nieuwe huurprijs) huur digicorder, dit via een beschaafd gesprek aan de telefoon en een vriendelijke Telenet medewerker.
Dat is toch 12 x +/- € 8,00 en dat kan tellen in deze tijden van besparen.
Ik wil langs deze weg de initiatiefnemer(s) van deze site bedanken en ik zou zeggen “meer van dat”. Samen staan we sterk.

– Ik belde met de klantendienst omdat een vriend van mij gebeld had om een korting te bekomen (en gekregen!).  Gebeld naar de klantendienst en gevraagd naar de afdeling die hij hierbij kon helpen.  Ik denk dat het customer relations of customer care is.  Werd daar vriendelijk verder geholpen en kreeg 5€ per maand korting gedurende 12 maanden.
Let op!  Het is best mogelijk dat je meerdere keren moet bellen.  Sommige mensen van de Telenet helpdesk doen soms alsof ze van niets weten!

– Gebeld en gezegd dat ik een afspraak had met de concurenten en heb toen gezegd dat ik hun een voorstel wilden laten doen. 1 jaar gratis digicorder en 5 euro per maand korting gekregen.

– Zoals telefonisch afgesproken kan ik u een voorstel doen van 5 € korting gedurende 12 maanden. Indien u hier wenst op in te gaan, mag u steeds op deze mail antwoorden. Indien u dit telefonisch wenst te bespreken kan u ons bereiken op 0800/60810.

– Kreeg zojuist korting van € 5,00/mnd gedurende 12 maanden, zogezegd NIET omdat ik kloeg over prijsverhoging maar omdat ik een PERFECTE klant ben die nooit reclameert, nog nooit een promotie kreeg en zijn facturen op tijd betaal… (20 jaar klant en een doorzettingtelefoontje van 35 min).

– Ik stuurde eergisteren een (beleefd) mailtje naar Telenet om mijn telleurstelling over hun manier van werken te uiten. Vandaag hebben ze mij opgebeld en een korting van €5 voorgesteld gedurende een jaar op mijn Whop abonnement. Een mooie geste maar jammer dat je dit alleen maar krijgt als je persoonlijk gaat klagen.

–  Ik ben opgebeld geweest .. ik heb gezegd dat ik al 12 j klant ben en nog nooit iets van promoties kreeg .. nu heb ik 1 jaar gratis huur digicorder

– Geachte, als Telenet probeert te ontkennen dat ze kortingen aanbiedt aan klanten die wensen weg te gaan dan liegen ze. Wij hebben de petitie ondertekend net als dat we geïnteresseerd waren in de groepsofferte. Tevens hebben wij Telenet hiervan vriendelijk op de hoogte gebracht. Enkele weken later zijn zij een campagne gestart waarin ze duidelijk doelgericht klanten zelf opbelde en onder het mom dat ze trouwe klanten wilden belonen. Concreet hebben we een Viva box van 25 euro ontvangen en werd ons 12 maanden een korting van 5 euro beloofd met als argument dat deze hoger is dan hun prijsstijging. Het feit dat dit argument aangehaald werd, bewijst overduidelijk dat deze actie alleen als doel had klagers en eventueel vertrekkende klanten toch nog aan te moedigen zich te bedenken. Gezien de doelgerichte actie is er mijn inziens effectief sprake van discriminatie tov de zwijgende klanten. Inmiddels zijn we bij Proximus klant geworden omdat we genoeg hebben van het machtsmisbruik en oneerlijkheid bij Telenet en besparen we ruim 40 euro bij proximus. Tevens heeft Telenet na perfecte inlevering van de decoders de arrogantie om ze op de facturering na datum inlevering aan 300 euro aan te rekenen. Bewijs Telenet is corrupt.

– Een korting gekregen van 8.25 euro per maand. Al meer dan 10jaar klant.

– Net gebeld, onze mening geformuleerd en ons alternatieve concurrent aangehaald… resultaat: overgeschakeld naar basic internet, vaste telefonie opgezegd en 1 jaar gratis huur.

– Na een eerste mail probeerden ze me af te wimpelen, na een tweede mail (als antwoord op hun mail) hebben ze me gebeld. Ik kwam niet in aanmerking voor een korting…heb letterlijk gevraagd waarom sommige mensen wel en anderen niet. Pas dan bleek het mogelijk om de huur van de digicorder voor 6 maanden weg te laten. Een besparing van 8,… euro voor 6 maanden compenseert de 3,99 euro prijsstijging voor dit jaar. Aandringen dus

– Ik heb een korting gekregen van 5eur/m gedurende 12m op mijn internet.

– Ik kon de huurprijs van de hd digirecorder gratis krijgen voor een jaar

– Juist gebeld als trouwe klant sinds hun prille jeugd, heel vriendelijke dame aan de lijn, krijg eveneens 1 jaar gratis (aan de nieuwe huurprijs) huur digicorder. Mijn beslissing is snel gemaakt dus, zo hebben ze weeral een klant kunnen behouden.

– Ik kreeg een jaar gratis digitale tv en een waardebon van 100€ om te gebruiken in een telenet center

– Ik heb daarnet gebeld en heb nu dus ook voor 12 maanden 5 euro/maand korting gekregen. Doen dus!

– Via Facebook gevraagd mij te contacteren via mijn gsmnummer. Hebben dit gedaan en heb 12 maand korting van 8,45 euro (huur digicorder).

– Gebeld en 5 euro korting per maand gekregen .

– Ik heb gewoon gebeld en gezegd da ik over zou stappen naar belgacom als ze niks konden geven als compensatie. En krijg nu 1 jaar gratis huur digibox, 5 euro per maand korting en 6 maanden gratis prime

–  Toen ik gaan “klagen” ben hebben ze me 5 € korting de maand beloofd .

–  Ik heb gebeld voor te zeggen dat ik ging overstappen. Ze vroegen waarom. Kzeg door de prijsverhoging. Hij wou me direct een korting van 5€ de maand geven.

– Ik kreeg 2 maand Rio gratis aangeboden omdat ik deze wilde opzeggen omwille van Netflix

– Wij hebben een jaar gratis digibox gekregen,wij huren die namelijk. Das dus een korting van ongeveer 8,5 euro per maand.

– 5 euro korting per maand, dit voor een jaar lang. En dit wel degelijk nadat ik m’n beklag had gedaan via Facebook en Telenet mij heeft opgebeld.

– Moet 12 maanden mijn huur digicorder niet betalen.

– Ik heb korting gekregen door mee te delen dat ik alles op wil zeggen en opnieuw aanvragen op naam van mijn partner. Als nieuwe klant zou in 1 jaar lang 8,35€/ maand korting krijgen. Maar de telenet medewerker gaf me deze korting direct en zonder aarzelen. Lukt eigenlijk altijd.

– Juist 1 jaar gratis huur digicorder gekregen door te bellen.

– Ik heb mijn korting gehad; 2 maand gratis telefonie twv 20.95 euro

– Ik ben bij de eerste telenetklanten en heb ook een voorstel gekregen , 5€ elke maand ,1 jaar lang .

– Ik heb vorige week zelf contact opgenomen met Telenet en heb een jaar gratis huur van de digicorder en 5€ per maand extra korting een jaar lang.

– 1 jaar gratis digicorder al met een simpele melding dat het mij niet aanstaat dat ze de abo’s gaan opslaan

– Ik heb een boze mail gestuurd en op het einde met de mededeling dat ik naar een goedkopere provider ga overstappen.  Enkele dagen daarna kreeg ik telefoon van een telenetmedewerker met het voorstel om 5€ korting toe te kennen gedurende 12 maanden omdat ze het spijtig zouden vinden dat een trouwe klant zou opstappen omwille de prijsverhoging.

– Telenet heeft me 2x gebeld na mijn klacht op hun facebook bladzijde.
En toen ik gefundeerd reclameerde waarom en dat ik weg zou gaan kreeg ik de korting.

– Ik had gebeld om mijn beklag te doen over de prijsverhoging en het enigste dat ik kon doen was opzeggen. de volgende dag zei een collega me : je moet naar telenet bellen en klagen, ik heb een jaar gratis huur digicorder. ik teruggebeld, gevraagd of de ene klant meer waard was dan de andere… ah nee mevrouw, iedereen gelijk. ah ja? dan geef je mij ook maar een jaar gratis digicorder. en ik heb het gekregen…

– Ik krijg 4,7€ korting voor 1 jaar op de huur van 2 digicorders. Verkregen na een klachtmail.

– Gratis huur digibox…  gebeld en gevraagd en gekregen

– Ze hebben me opgebeld voor een korte enquête, daarna 5€ korting gekregen voor 1 jaar.

– Heb deze morgen gebeld met Telenet en heb de volgende kortingen bekomen;
1. 8,35€ gedurende 1 jaar op de huur van een digicorder.
2. 5€ korting op Sporting Telenet.
3. 5€ gratis belwaarde als ik een gsm met Pay&Go verwissel voor een abonnement bij Telenet “verbruik volgens gebruik”. Dit is in feite de activatiekost van 5€ die ze u op die manier terug geven.

Om te voldoen aan die 3 voorwaarden moest ik wel mijn pakket aanpassen, vaste telefonie werd er bijgevoegd maar daar ik die toch niet gebruik kost die vaste telefonie me niets, ook geen activatiekost.

Heb ook een bevestiging per mail gevraagd en die zal me vandaag nog verstuurd worden. De aangepaste afrekening zal ik ook doorsturen naar info@iklaatmenietpluimen.be.

Misschien nog een pikant detail; de vrouw die ik aan de lijn had was nog maar net (toevallig zei ze) op de site www.iklaatmenietpluimen.be geweest. Ze zijn dus zeker op de hoogte van onze acties.

– Ik kloeg dat het zo duur was bij de klantendienst, en dat nieuwe klanten altijd cadeautjes kregen en trouwe jarenlange klanten niks. Ik kreeg geen korting, maar wel…. een boeket bloemen!

–  Ik vroeg of er een goedkopere optie was voor mijn pakket en kreeg korting van 4 euro per maand en 1 jaar gratis huur van de digicorder.

– Ik ben na het lezen van deze willekeur en discriminatie tgo bestaande klanten maar wat blij dat ik naar proximus ben overgestapt met 24 maanden korting van 8 euro bovenop hun al goedkoper tarief! Ik was nochtans al klant (whoppa, rio, vaste telefoon, 2 gsm’s,…) sinds het begin maar toen zaten nog mensen met gezond verstand aan de top ipv Amerikanen die ons komen leegmelken. (voetbal inbegrepen in basispakket !)

– Ik heb een beleefd mailtje naar Telenet gestuurd om te zeggen dat ik teleurgesteld was omdat ik in december ben overgeschakeld naar Whop en dus niet dezelfde korting kreeg als de klanten die overstapten in januari. Ik heb niet gedreigd om op te stappen, gewoon gevraagd of ik ook die korting kon krijgen. Ik heb intussen 2 telefoons gekregen van Telenet: eentje om te zeggen dat ze me de korting van de soldenactie zullen geven (12 maanden lang, 8,35 euro) en eentje om mijn pakket te overlopen en te kijken of het ergens voordeliger kon (wat niet het geval was). Door de korting en de overschakeling betaal ik nu ongeveer 20 euro minder per maand. Daarvoor had ik een Fibernet Shake.

Blijf getuigenissen delen

Hieronder kan je, desgewenst anoniem, laten weten hoe je welke korting hebt kunnen bekomen of wat je precies deed om een korting te krijgen.

Deel je mening en ervaringen

Na deelname zie je onmiddellijk de resultaten.

[socialpoll id=”2248027″]
[socialpoll id=”2248028″]
[socialpoll id=”2248121″]

 

Stuur ook een kopie van je aangepaste aanrekening

Help honderd duizenden anderen door een kopie van je aangepaste afrekening door te sturen naar info@iklaatmenietpluimen.be
We houden alle gegevens vertrouwelijk en publiceren niets waaruit je gegevens kunnen afgeleid worden.

Resultaten van de bevraging

Aan de verschillende peilingen namen duizenden Telenet-klanten deel. Via deze link kan je anoniem deelnemen aan de bevraging. (of onderaan deze pagina) De voorgaande bevragingen gaven een zeer gelijkaardig resultaat met telkens een 12 a 15% die 1 van de 3 meest gegeven kortingen kreeg. 5 a 7% kreeg een andere compensatie.

grafiek-peilingDe vaakst toegekende korting is 8,35€ per maand wat overeenkomt met het gratis huren van de digicorder (telkens gedurende 12 maanden), vervolgens 5€ korting per maand en 7% kreeg een andere korting.