Home Informatie E-mail adres tot 18 maanden behouden na vertrek bij huidige provider

E-mail adres tot 18 maanden behouden na vertrek bij huidige provider

39532
0

Het is mogelijk om je e-mail adres zoals bv @telenet.be of @skynet.be nog 18 maanden te behouden nadat je afscheid neemt van je provider. Op die manier heb je anderhalf jaar tijd om je contacten op de hoogte te brengen van je gewijzigd adres en/of de mails laten doorsturen naar een ander adres.

Er wordt echter vaak aanbevolen om alvast een e-mail adres te activeren waarmee je onafhankelijk bent van een provider. Er zijn heel wat mogelijkheden zoals @gmail.com, @yahoo.com, enz.

Op die manier hang je niet vast aan je internet leverancier op vlak van je e-mail adres.

Informatie van het BIPT:

Indien je adres de domeinnaam bevat van de operator die je verlaat (bv @telenet.be), kan je de oude dienstenaanbieder vragen om het oude adres nog 18 maanden te behouden. Je moet het wel aanvragen voor je huidig contract afloopt.

Dit is gratis gedurende 18 maanden na het einde van uw contract met uw huidige provider, indien u dat vraagt voor het einde van uw huidige contract en indien uw e-mailadres de domeinnaam van uw huidige provider bevat (bv. jan.smet@huidigeprovider.be).

Uw huidige provider moet eenmaal per jaar op uw factuur de mogelijkheden vermelden waarover u beschikt (toegang tot uw e-mail account of overdracht naar het nieuwe adres of beide) en hoe u deze benut:

  • – u kunt de toegang tot uw e-mail account behouden (ontvangst en verzending vanaf het oude adres en opslagcapaciteit);
    – u kunt vragen om de mails door te sturen naar een nieuw mailadres.U kunt deze termijn van 18 maanden gebruiken om al uw correspondenten ervan op de hoogte te brengen dat uw e-mailadres is gewijzigd.

Meer informatie over het veranderen van provider vind je op deze pagina van het BIPT. (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here