Home Informatie Overleg minister van telecom

Overleg minister van telecom

8171
0

Op jullie verzoek hebben we contact opgenomen met de federale minister van telecom, Alexander De Croo. We werden ontvangen op het kabinet en hebben de overdreven dure telecom prijzen op tafel gelegd.

De minister deelt de bezorgdheden over de te dure telecom prijzen in Belgiƫ tov de buurlanden. Er is dan ook dringend nood aan meer goedkope abonnementen.

Met concrete acties zal de minister prioriteit maken van betere telecom prijzen.
Een belangrijke doelstelling hierbij is om zo snel mogelijk effectieve concurrentie te bekomen op de kabel. Zo kunnen de prijzen voor telecom diensten worden verlaagd door een normale/betere marktwerking (zoals bij mobiele telefonie het geval is)

Om de geblokkeerde markt op korte termijn in beweging te brengen ligt de sleutel bij de regulatoren (o.a. BIPT & VRM). Het BIPT neemt concrete acties om nog dit jaar extra aanbieders op de kabel te krijgen.

Er zullen op korte termijn ook maatregelen worden uitgewerkt om een overstap te vereenvoudigen. Heb je zelf suggesties over hoe een overstap eenvoudiger kan worden? Geef ze gerust door via het formulier hieronder. Over enkele weken worden we ontvangen door de voorzitter van het BIPT en we zullen voorafgaand alle suggesties overmaken.

Het meest van al, spelen we als consument een cruciale rol om tot een betere marktwerking te kunnen komen. Door vaker van operator te veranderen ontstaat meer concurrentie wat voor lagere prijzen zorgt. Bovendien zullen in een minder vastgeroeste markt meer operatoren een aanbod in Belgiƫ overwegen.