Home Aandeelhouders Telenet gaat zijn aandeelhouders opnieuw verwennen

Telenet gaat zijn aandeelhouders opnieuw verwennen

4715
0
Uittreksel uit artikel Knack Trends van 31/07/14
De grote verrassing in de resultaten van Telenet is de vrije kasstroom, die voor het kwartaal op 123 miljoen euro uitkwam. Volgens CEO John Porter zal Telenet aan zijn aandeelhouders waarschijnlijk zelfs méér geld uitkeren dan er aan vrije kasstroom binnenkomt. Telenet wil daarvoor zoals vroeger lenen.

Extra cash voor
de aandeelhouders

Alles bijeen heeft Telenet daarmee in de eerste jaarhelft al 150,6 miljoen vrije cash verzameld en daarmee een flink deel van zijn doelstelling van “230 tot 240” miljoen euro vrije kasstroom voor dit jaar gerealiseerd.

john porter aandeelhouders

Dat is vooral goed nieuws voor de referentieaandeelhouder van Telenet. Liberty Global is in Nederland bezig met de overname van kabeloperator Ziggo en lijkt wel elke week met nieuwe acquisities te komen.

Vdividendsolgens Porter willen de aandeelhouders zo snel mogelijk de hand leggen op de overtollige cash op de balans van Telenet.

De raad van bestuur wil bovenop nog geld lenen op de kapitaalmarkten om aan zijn aandeelhouders uit te keren, bevestigde Porter, die zei dat Telenet zijn traditie van gulle vergoedingen aan de aandeelhouders wil voortzetten

‘Telenet kan tot 850 miljoen uitkeren’

‘Telenet kan tot 850 miljoen uitkeren’

Als Telenet zijn schuldgraad verhoogt, kan het tegen eind dit jaar maximum 850 miljoen euro uitkeren, zegt vicepresident Rob Goyens van Telenet.

Telenet eindigde het half jaar met 182 miljoen cash op de bank en een schuldgraad die 3,6 keer de gecorrigeerde courante bedrijfskasstroom (ebitda) op jaarbasis was.

“Als Telenet zijn schuldgraad tot 4 zou verhogen, zou dat samen met de cash die op 30 juni op de balans stond, neerkomen op 450 miljoen euro aan potentiële uitkeringscapaciteit”, zegt Rob Goyens, die bij Telenet verantwoordelijk is voor strategische planning, treasury en de relaties met investeerders.

 

Lees het hele artikel op Knack.be – Klik hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here