Home Aandeelhouders Telenet ontwijkt massaal belastingen via Luxemburgse constructies

Telenet ontwijkt massaal belastingen via Luxemburgse constructies

6811
0

Telenet vermijdt met Luxemburgse constructies dat het moet belastingen betalen op gigantische winsten. Zie ook het artikel “1,75 miljard euro winst, en toch geen cent belastingen betaald” (uit Nieuwsblad eerder dit jaar)

Enkele opmerkelijke passages uit artikel Trends/Knack van 7 november 2014:

“Dat ook Telenet wordt aangepakt, hoeft niet te verwonderen. Telenet drukt al jaren zijn belastingen via de intresten op de miljardenleningen die het aangaat bij speciaal daarvoor opgerichte Luxemburgse constructies, zoals Telenet Luxembourg Finance. De leningen zelf worden voor een deel gebruikt voor uitkeringen aan de aandeelhouders, die soms hoger liggen dan de vrije kasstroom.”

“De Belgische moedermaatschappij van Telenet NV, Telenet Group Holding NV, betaalde 18,2 miljoen belastingen over een boekhoudkundige winst van 4,3 miljard euro. Die werd hoofdzakelijk veroorzaakt door een meerwaarde van 4,4 miljard bij de inbreng van aandelen Telenet NV in de vennootschap Telenet Service Center bvba.”

Telenet LuxLeaks, de geheime akkoordenVia deze link vind je de geheime akkoorden die aan het licht kwamen na onderzoeksjournalistiek door journalisten van ICIJ.

Lees hier het volledige artikel uit Knack

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here