Home Alternatieven Telenet verhoogt, wij verlagen! Tips om te Besparen bij Telenet

Telenet verhoogt, wij verlagen! Tips om te Besparen bij Telenet

20112
0

Telenet verhoogt, wij verlagen!

Draag je steentje bij om druk te zetten op de prijspolitiek van Telenet.

Hieronder vind je een aantal populaire tips van Telenet klanten om te besparen op hun factuur. Door samen actie te ondernemen en de tips toe te passen, kunnen we druk zetten op het prijsbeleid van Telenet. Zelf tips delen kan via deze link.

Gouden tips om te besparen op je factuur

Stop overbodige diensten

Bekijk welke diensten je exact afneemt van Telenet en stel jezelf de vraag als ze allen noodzakelijk zijn. Uit een onderzoek van Test-aankoop bleek dat het vaak interessanter is om diensten individueel af te nemen in plaats van in de gecombineerde pakketten. Als je dit zelf moeilijk in kaart kan brengen, vraag hulp van iemand die hier beter van de op hoogte is. Het is vaak een kleine moeite om bepaalde diensten individueel bij een andere leverancier af te nemen en zo aanzienlijk te besparen.

Pauzeer diensten die je niet of weinig gebruikt

Veel mensen laten hun diensten het ganse jaar doorlopen ook al maken ze er geen geen gebruik van, bv als je op reis gaat of in periodes waar je weinig TV kijkt. Er kan nochtans een mooie besparing gerealiseerd worden door tijdelijk diensten te stoppen wanneer je ze niet gebruikt. Bv de betalende diensten zoals Play en Play More of andere. Je kan ook tijdelijk bepaalde diensten vervangen. Bv als je Play More hebt kan je dit eens een half jaar stoppen en vervangen door Netflix.

Kies de meest gunstige combinatie

Velen denken dat men het beste af is met een ‘nieuw pakket’ dat Telenet zelf voorstelt. Maar bekijk dit goed alvorens effectief in te gaan op voorstellen. Vaak blijkt dat gebundelde diensten helemaal niet goedkoper zijn of soms diensten bevatten die je eigenlijk niet nodig hebt.

Stap over naar een goedkopere provider

Sinds de vorige acties in 2015 is er een belangrijke speler bijgekomen in BelgiĆ«, zijnde Orange. Dit zorgt ervoor dat er een hoogwaardig alternatief is voor Telenet waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde kabel. Met ‘Love’ van Orange kan je al snel een paar honderd euro per jaar besparen voor quasi dezelfde diensten. Scarlet Trio is dan weer een waardig alternatief voor de minder intense of veeleisende gebruikers onder ons.
Weet je exact wat je wil? Dan vind je de beste prijs via Bestetarief.be

Maak je onafhankelijk en flexibel

Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk jezelf blokkeert door (blijven) diensten te gebruiken die ervoor zorgen dat je gebonden bent aan 1 provider. Verander je e-mail adres naar een bv een Gmail adres. Maak jezelf onafhankelijk en flexibel zodat je regelmatig kan veranderen van leverancier. Door steeds gebruik te maken van promoties, kortingen en extra’s voor nieuwe klanten kan je erg veel besparen met een kleine moeite.

Geef Telenet een kans om iets extra te geven

Bel Telenet via hun gratis nummer (0800/666.666) en uit je ongenoegen over de laatste prijsverhoging. Vraag een korting of een extra en weeg voor jezelf af als dit voor jou voldoende is om mee akkoord te gaan. Als dit niet zo is kan je zelf je conclusies trekken en beslissen welke verdere acties je al dan niet onderneemt.

Controleer steeds je facturen

Kijk altijd je facturen na om te zien als er geen fouten zijn gemaakt. Het kwam in het verleden al vaak voor dat er voor bepaalde diensten teveel werd aangerekend of mensen betalen voor diensten die ze niet meer gebruiken.

Verzilver kortingen

Niet enkel bij Telenet maar ook bij andere providers zijn er kortingen te bekomen. Onderzoek dit alvorens een voorstel te vragen of een contract te ondertekenen. Bekijk de mogelijkheden voor kortingen via de Gezinsbond, sociaal tarief, eventuele andere kortingen en promoties. Deze zijn uiteraard meestal goed verborgen.