Home In de kijker Test-Aankoop kondigt acties aan tegen duurdere Telenet-packs

Test-Aankoop kondigt acties aan tegen duurdere Telenet-packs

2405
0

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vraagt minister van Telecom Alexander De Croo om van lagere telecomprijzen een prioriteit te maken, nadat Telenet gisteren bekendmaakte populaire packs duurder te maken. Test-Aankoop wil ‘echte concurrentie’ op de telecommarkt en zal de komende weken verdere acties ondernemen. Een woordvoerster kon vandaag niet zeggen wat die acties concreet zullen inhouden. “We zullen het dossier levendig houden”, klinkt het.

Volgens Test-Aankoop wordt Telenet met de aangekondigde prijsverhoging in januari de duurste speler op de markt voor consumenten met een laag en gemiddeld verbruik. “Zij moeten voortaan meer dan 70 euro per maand betalen. Dat is te veel”, aldus de consumentenorganisatie.

Test-Aankoop hekelt dat Telenet-klanten opnieuw verplicht worden om een zoveelste prijsverhoging te slikken. “Eerder dit jaar had Telenet zijn klanten met een aangekochte digicorder of digibox ook al voor het blok gezet door te laten weten te stoppen met uitzendingen via de SD-decoders”, luidt het.

De verbruikersorganisatie raadt consumenten aan om prijzen te vergelijken en roept bevoegd minister De Croo op om de voorwaarden voor toegang tot de kabel aan te passen, “zodat het voor alternatieve operatoren ook effectief haalbaar wordt om met een aanbod te komen”. “Alleen op die manier kunnen nieuwe spelers op de triple play markt toetreden en kunnen we spreken van echte concurrentie.”

Het moet consumenten volgens Test-Aankoop ook makkelijker gemaakt worden om van operator te veranderen, iets wat De Croo vandaag zelf al aankondigde te zullen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here